Dani užitka
Dani užitka
Severna obala Majorke je prelepa i mirna. To je idealno mesto za odmor gde možete sebi da ugađate.
Samo 50 minuta severoistočno od međunarodnog aerodroma Palma de Majorka naći ćete se na pragu hotela „Park Hyatt MallorcaTM”. Njegov plan i stil zasnovani su na tradicionalnim planinskim selima Majorke (uz dodatak prijatnog stepena komfora i luksuza), a ugnezdio se na vrhu brda prekrivenog jarko zelenim alepskim borovima. Pogled koji se prostire preko doline Kap Vermel, pa sve do svetlucavog plavog mora je savršeno idiličan i izuzetno romantičan prilikom zalaska sunca.
Hotel „Park Hyatt Mallorca” je prvi hotel ovog brenda u Evropi i predstavlja centar razvoja nekretnina. Smešten je oko seoskog trga Plaza de la Tore. Odatle se staze sa mirisom lavande i aromatičnog bilja granaju i vijugaju do različitih „kvartova” sa nazivima kao što su Limonero ili Olivio. U njihovim baštama raste drveće limuna i masline.
Pojedinačno dizajnirane vile sadrže 142 smeštajne jedinice – sobe i apartmane – veličine od 50 do 150 m2, a svaka ima sopstveni balkon ili terasu. Postoji četiri restorana i bar sa bazenom, prostrani spa i fitnes centar, različiti objekti za razonodu i moderna sala za sastanke. Gosti hotela imaju na raspolaganju besplatno korišćenje svih objekata kantri kluba i „beach” kluba koji se nalaze u susedstvu ispod na plaži Kanjamel.
Dobro je poznato da ovo Balearsko ostrvo sada nudi vrhunsko gastronomsko iskustvo, zahvaljujući prvoklasnim domaćim proizvodima. To dokazuju i hrana i kuhinje u hotelu „Park Hyatt”. Uzmimo, na primer, bar „Tapas”. Tamo ćete pronaći ukusne zalogaje čiji tradicionalni recepti su vešto doterani, kako bismo dobili tapas sa zanimljivim inovacijama. Tradicionalna majorčanska letnja salata „trampo”, koja se sastoji od paprika, crnog luka i paradajza iseckanih na kockice, majoneza, mlevenih badema, soli i maslinovog ulja, kombinuje se sa kraljevskim kozicama i ikrom lososa, a servira se uz osvežavajuću čorbu. Ili „oliva ascolana” – pržene punjene masline. Ova jela su nastala na osnovu ideja Davida Garsije, vrhunskog baskijskog kuvara sa Mišelin zvezdama, koji ume da ostvari iznenađujuće ukuse kombinovanjem starih i novih kuhinja.
Restoran „Asia” podseća na ekskluzivnu, privatnu vilu sa verandom i pogledom na dolinu. Tu gostujući kuvari pripremaju jela sa čitavog kontinenta, kao što je izvrsna piletina u „Nyonya” kari sosu, tipično jelo u Maleziji i Singapuru.
Hotel „Park Hyatt” nabavlja većinu proizvoda od lokalnih prodavaca i proizvođača – od ribe koja se lovi na održiv način, živine koja se uzgaja na otvorenom, do lokalno proizvedenog povrća, voća, maslina i vina. Gosti koji ne samo da vole da jedu i da se dobro najedu, već koji su može biti i sami vrsni kuvari, mogu da pronađu najbolje savete o tome koje pijace (npr. pijaca u Arti), koje vinare (npr. Bodega Ribas, sa vinima domaćih ostrvskih sorti kao što su prensal ili mantonegro) i koje proizvođače maslinovog ulja (npr. „Aubocassa”) treba da posete.
Tekst: Regine Smith Thyme