Potrebno je deset godina da grožđe iz malog vinograda u Remsu postane šampanjac koji vlasnik podruma Hervé Dantan može da predstavi sa vidljivim ponosom.
Arome bele breskve i svežih citrusa, mirisi žutog cveća, nevidljivo prisustvo maslaca, lešnika, vanile i voćne torte, vezani zajedno finom notom vlažne mineralnosti – Champagne Clos Lanson 2006 je istinsko remek delo, blistavo i izuzetno elegantno. Grožđe – isključivo šardone – potiče iz vinograda koji se prostire na samo jednom hektaru, okružen visokim zidovima, u samom srcu Remsa. Njegova konstantna mikroklima (uvek nešto toplija od ostatka regiona Šampanje) i zemljište bogato kalcijumom omogućili su da grožđe šardone raste ovde generacijama. Vlasnik podruma Hervé Dantan posećuje svoje loze svakodnevno i neguje ih tradicionalnim metodama, poštujući prirodne cikluse i održavajući vitalnost zemljišta.
Da bi se zadovoljili neverovatno visoki zahtevi Lansona, samo najbolje grožđe se bira za šampanjac Clos Lanson. Sok od grožđa potiče isključivo iz prvog ceđenja. Nakon što je odležao nekoliko meseci u buradima od hrastovine iz Argonske šume, Clos Lanson 2006 je zatim proveo sedam godina sazrevajući u boci sa neaktivnim kvascem. Nakon istakanja, boce se čuvaju nekoliko godina u podrumima gde se mogu najbolje razviti i sazreti do savršenstva.
Proizvedeno je samo 7.870 boca šampanjca Clos Lanson iz izuzetne berbe iz 2006. godine i one su upakovane u luksuzne drvene kutije – u omaž skladištenju vina u buradima od hrastovine tokom procesa pravljenja vina.