Bogate su vitaminima, mineralima, mikroelementima i vlaknima. Njihove bezgranične zalihe fitohemikalija osnažuju naš imuni sistem, smanjuju nivo holesterola, suzbijaju upalu i bore se protiv virusa i bakterija.
Maline sadrže minerale, kao što su gvožđe, kalijum, fosfor i magnezijum, koji su neophodni za formiranje kostiju. Vlakno, pektin, koje se može u izobilju naći u kupinama, pomaže u regulaciji varenja.
Crne ribizle su takođe bogate mineralima: gvožđem, kalcijumom i kalijumom – ne samo da osnažuju srce i cirkulaciju, već i naš imuni sistem i podstiču rast kostiju. Njihov visok sadržaj vitamina C i E omogućava nam bolju koncentraciju. I baš kao i borovnica, takođe pomažu našem telu da proizvodi krv.
Ogrozd sadrži dosta vitamina C, kalijuma, kalcijuma, silicijuma i magnezijuma, koji nam pružaju sjaj kose i snažne nokte. Zbog visokog sadržaja vitamina C i folne kiseline u jagodama one su naročito dobar dodatak ishrani trudnica i mladih majki. I za kraj, ali ništa manje važno: grožđe od kog se pravi crveno vino naročito je bogato antioksidansima, koji sprečavaju arteriosklerozu.